Jdi na obsah Jdi na menu
 


FRC Zábřeh - Sokol Jestřebí 7:2 (0:2)

8. 3. 2009
V neděli odpledne na umělé trávě v Mohelnici, sehráli muži přátelský zápas s družstvem FRC Zábřeh, který v týdnu posílil Jarda Janíček a skončil 7:2 pro zábřežské hráče.
Zápas se skládal ze dvou naprosto odlišných poločasů, když 1. jsme vyhráli 2:0, po rychlé, přesné a koukatelné hře. Navíc jsme neproměnili další šance a rozhodčí neodpískal jasnou penaltu v náš prospěch.
Asi ve 3. minutě se ve vápně soupeře pěkně uvolnil David Lukáč a přihrál nezištně Tomášovi Němcovi, který nás dostal do vedení. Za pět minut si oba hráči vyměnili pořadí, když Tomáš narazil Davidovi a ten se rozběhl s míčem a po jeho střele o tyč jsme vedli o dvě branky. Postupně se rozehrál i soupeř, ale do žádné gólové šance ho naše obrana nepustila.
Do druhého poločasu jsme vstoupili příliš uvolněně, bez respektu a trestem byla branka po proměněné penaltě, které předcházel faul Romana Orlického. Vyrovnání přišlo po trestném kopu, když Jarda Appl přesně trefil odkrytou část branky. Třetí gól jsme dostali po třetí standardce, když soupeř proměnil rohový kop. Stále hratelný zápas se vymknul naší kontrole hlavně po mentální stránce, hráči se nevypomáhali, zejména záloha "odešla" a obrana, která nastoupila v kombinovaném složení nevěděla co má hasit dříve. Rozhodčí nepískl proti soupeři ve druhém poločase minimálně 2 jasné penalty a naši hráči ztáceli nervy a soustředěnost. Poslední 4 branky soupeř nastřílel v závěrečných 10 minutách, kdy hra zajímala asi tak 4 naše hráče a konečný hvizd byl pro nás vysvobozením.
Po zápase si každý doufám uvědomil, že s takovým přístupem nelze hrát žádný zápas, 2. poločas byl zcela něco jiného než ten 1., věřme, že se hráči z toho poučí. Nelze  takto příště ztratit koncentraci a myslet jen na to kolik gólů nastřílíme, a když je pak realita opačná, tak se někteří hráči neumí psychicky s touto situací vyrovnat.
Další zápas nás čeká již za týden opět proti silnému soupeři, kterým bude Sudkov. Je nezbytné se poučit z dnešních chyb a zaměřit se na další přípravu tak, aby v mistrovských zápasech bylo mužstvo připraveno jak po herní stránce tak zejména po té mentální !
Ještě sestava:
Hanák-Krátký,Orlický,Pecháček,Čecháček-Pokorný,Glöckner, Pohančeník,Němec T - Lukáč,Kramar J  a dále hráli - Bittner,Chan,Solník J, Kramar M
nemoc. Daniel, Němec J

Komentáře účastníků zápasu jsou vítány!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

reredebakl

(BAK, 10. 3. 2009 8:34)

7 kousků za poločas je fakt tragédie at se ti to líbí nebo ne

Re:Debakl

(Honza, 9. 3. 2009 21:23)

Na tragédii nebo komedii se chodí nejlépe do divadla, ve sportu se někdy takové věci stávají, právě proto, že to je "jen" sport. Házet prohru v přípravě na trenéra je směšné, důležité jak budou herně i mentálně připraveni v mistrovských zápasech, pak můžeš hodnotit a radit co má kdo dělat.

Debakl

(BAK, 9. 3. 2009 16:11)

to je hnus velebnosti.Mluvil sem s hráči FRC a takovou tragédii jako ta druhá půle to prý ještě neviděli.Kuldo měl bys začít něco dělat!!!!!!!!!!!!